Un român a triumfat la Salonul internaţional de inventică de la Bruxelles cu o invenție care scade consumul motorului

Corneliu Birtok-Băneasa a obţinut un nou premiu important la Salonul internaţional de inventică de la Bruxelles pentru o invenție care permite creșterea puterii motorul cu 5% concomitent cu o reducere a consumului de carburant şi a emisiilor de noxe cu până la 7%.

Inginerul Corneliu Birtok Băneasă a câștigat medalia de aur și premiul special al delegației Thailandei la Salonul internațional de inventică Innova Bruxelles, desfășurat în perioada 19-21 noiembrie.

Denumit „deflector termic’, dispozitivul inventatorului permite o creştere a puterii motorul cu 5% dar și o reducere a consumului de carburant şi a emisiilor de noxe cu până la 7%. Principiul de funcţionare al dispozitivului este de a proteja circuitul de admisie şi a filtrului de aer de căldura eliminată de motor, crescând astfel randamentul sistemului.

“Deflectorul termic nu este limitat numai la industria auto. El poate fi aplicat și în construcții. Bineînțeles, cercetările se pot extinde și se pot diversifica din punct de vedere al utilității acestuia’, a declarat Corneliu Birtok Băneasă pentru alba24.ro.

Tot în 2015, Corneliu Birtok-Băneasa a obținut la Geneva medalia de aur pentru dispozitivul cu ajutorul căruia pot fi alimentate selectiv autoturismele, cu lichid de parbriz.

Foto: Facebook

Adaugă un comentariu

Articole similare