Noul crossover DS 4 ilustrează viziunea mărcii asupra luxului în clasa compactă

Identitate evidentă și maniere stilate într-o abordare neconvențională: așa poate fi descris în model cel mai scurt DS 4, propus de francezi în trei versiuni: DS 4, DS 4 CROSS și DS 4 PERFORMANCE LINE. Automobilul a fost conceput pe baza avansatei platforme tehnice EMP2 a grupului PSA, proaspăt moderniztă. La vârful ofertei găsim varianta cu sistem de propulsie plug-in hybrid DS 4 E-TENSE 225.

Caracterul premium se face remarcat inclusive din proporțiile noului DS 4. Lățimea considerabilă (1,83 metri) și roțile mari (jante de până la 20 inch, 19 inch în dotare standard începând cu nivelurile de echipare TROCADERO și PERFORMANCE LINE ) sunt elemente-cheie în acest sens. Lungimea se încadrează în limitele superioare ale clasei compacte (4,40 metri), iar înălțimea (1,47 metri) cuantifică perfect ideea de SUV performant a mașinii.

Partea frontală afișează o nouă semnătură luminoasă. Farurile, mai subțiri, propun sistemul DS MATRIX LED VISION cu tehnologia Matrix și funcție de iluminare direcțională. Acestea sunt completate de lumini de zi cu 98 de LED-uri pe fiecare parte (întregul sistem include 150 LED-uri). Grila DS WINGS cu formă tridimensională se remarcă prin efectul de diamant. Capota lungă accentuează latura dinamică a automobilului.

DS 4 CROSS insist pe o percepție vizuală de SUV prin elementele de culoare negru mat din zona inferioară a caroseriei. Ramele geamurilor laterale în nuanță negru lucios, grila de culoare negru lucios, jantele distinctive, barele de plafon și plafonul în culoarea caroseriei completează aspectul premium. DS 4 CROSS poate fi dotat opțional cu tehnologia Advanced Traction Control cu Hill Assist Descent Control, pentru o aderență îmbunătățită, cu modurile nisip, zăpadă și noroi.

Mai dinamic, DS 4 PERFORMANCE LINE propune un exterior cu finisaj negru și pachetul Black (DS WINGS, bandou între farurile spate, grilă și rame geamuri laterale), jante negre specifice din aliaj și un interior exclusiv.

Clienții vor avea de ales între trei motorizări cu benzină, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic și PureTech 225 Automatic, în timp ce oferta diesel include o unitate BlueHDi 130 Automatic, cu un consum economic (începând de la 4,8 l/100 km la motorul Diesel și 5,9 l/100 km pentru motoarele pe benzină, în ciclul mixt WLTP) și emisii de CO2 reduse (125 g/km la motorul Diesel și 135 g/km pentru motoarele pe benzină), foarte competitive în raport cu concurența. Începând din 2024, DS 4 va fi comercializat și cu propulsie 100% electrică, odată cu introducerea unor noi tehnologii (motoare și baterie).

    Andrei says:

    Are un design interesant intr-adevar.

Adaugă un comentariu