Detalii noi despre familia de motoare Ingenium dezvoltata de Jaguar Land Rover

Jaguar se pregateste sa lanseze noul XE, un rival declarat pentru granzii BMW Seria 3, Audi A4 si Mercedes-Benz Clasa C. Odata cu acesta, Jaguar va lansa si primele propulsoare din familia Ingenium.

Astazi, oficialii britanici au sosit cu cateva detalii noi despre motoarele Ingenium. Pentru inceput, acestea vor fi mult mai usoare decat vechile propulsoare, vor fi fabricate din aluminiu si vor avea un coeficient de frecare mic. In plus, noua gama de agregate Ingenium promite peformante de top, iar multumita design-ului avansat se vor configura usor pentru a popula modele cu tractiune spate sau integrala.

Primul motor din familia Ingenium care va intra in productia de masa va fi un diesel de 2.0 litri turbo ce va primi numele de AJ200D. Pentru moment, compania britanica nu a oferit mai multe detalii cu privire la acest propulsor, insa ne spune ca viitorul AJ200D va fi unul dintre cele mai eficiente si “sensibile” motoare de 2.0 litri diesel din segment.

Mai mult decat atat, oficialii Jaguar Land Rover spun ca au testat noua gama de motorizari Ingenium pe o distanta de 3.2 milioane de kilometri si timp de 72.000 de ore pe dinamometru.

Adaugă un comentariu