Mercedes-AMG GT va avea un motor V8 de 4,0 litri

Mercedes-AMG a confirmat datele oficiale ale noului motor care va propulsa viitorul coupe GT, despre care se spune ca va fi inlocuitorul lui Merecdes SLS AMG. Germanii fac un downsizing in stil propriu, noul motor avand o cilindree de 4,0 litri si o configuratie cu opt cilindri in V.

Noua unitate BlueDirect are numele de cod M178 si este un V8 bi-turbo cu cilindreea de 3982 cmc, care dezvolta o putere maxima de 510 CP la turatia de 6.250 rpm. Turatia maxima atinsa de motor este de 7.200 rpm. Cuplul maxim, de 650 Nm, este disponibil pe o plaja de turatii cuprinsa intre 1750 si 4750 rpm.

Realizat din aluminiu, noua motorizare e4ste extrem de usoara, cantarind doar 209 kg. Sistemul de ungere este cu baie uscata, ceea ce contribuie la realizarea unui centru de greutate jos. Cele doua turbine sunt amplasate intre bancurile de cilindri, asigurand o forma compacta a motorului.

Mercedes-AMG GT va fi prezentat in premiera la Salonul auto de la Paris, urmand sa fie comercializat din primavara anului viitor.

Adaugă un comentariu