Mercedes Clasa E Coupé: dinamism în formă pură

Mercedes-Benz a prezentat Clasa E Coupé, a patra versiune a modelului său de clasă mare, după limuzină, break și modelul All-terrain. Linia stilistică se încadrează în ceea ce știam de la Clasa S Coupé și fratele mai mic, Clasa C Coupé. Din punct de vedere al tehnologiilor, Clasa E Coupé primește același pachet ca și modelul în trei volume.

Noua Clasa E Coupé marchează o evoluție a limbajului de design, care aduce linii mai fluide, cu accent pe suprafețe largi, cu mai puține muchii și forme senzuale. Capota lungă, parbrizul înclinat și spatele puternic completează imaginea clasică a coupé-urilor Mercedes, la fel ca și ușile cu geamuri fără ramă și absența montantului central. Inovații au fost introduse la blocurile optice în față și în spate, care acum își întâmpină șoferul cu o animație luminoasă.

Noul Mercedes Clasa E Coupé a crescut semnificativ în dimensiuni față de modelul anterior, având o lungime totală de 4.826 mm (+123 mm), o lățime de 1.860 mm (+74 mm) și o înălțime de 1.430 mm (+32 mm). Ampatamentul este și acesta mai mare cu 113 mm (acum, 1873 mm), veste bună mai ales pentru pasagerii celor două locuri din spate.

Gama de motorizări include la lansare o unitate diesel și trei pe benzină, care acoperă o plajă de puteri cuprinsă între 184 CP și 333 CP. Dieselul de 2,0 litri al versiunii E 220 d Coupé face parte din noua familie de motorizări Mercedes. Acesta dezvoltă 194 CP și promite un consum mediu de 4,0 l/100 km. Pentru fanii motoarelor pe benzină, E 200 și E 300 folosesc unitatea de 2,0 litri cu puteri de 184 CP și, respectiv, 245 CP. Cea mai puternică motorizare este, cel puțin deocamdată, E 400 4Matic, cu 333 CP dezvoltați de unitatea V6 de 3,0 litri. Indiferent de motorizare, cutia de viteze automată 9G-Tronic este în echiparea standard.

În ceea ce privește trenul de rulare, clienții Clasei E Coupé pot alege între trei opțiuni. Standard, coupé-ul Clasei E este echipat cu suspensia Direct Control, într-o configurație cu 15 mm mai joasă decât în cazul sedanului. Opțional poate fi comandată suspensia adaptivă Dynamic Body Control sau cea pneumatică Air Body Control.

Adaugă un comentariu