Premierul Victor Ponta sugereaza ca impozitul ar putea sa nu mai fie majorat pentru automobilele cu motoare mici

In urma discutiilor interminabile care s-au format din cauza proiectului care prevedea cresterea impozitului pentru masinile cu motoare mici, premierul Victor Ponta a iesit la rampa.

Acesta sugereaza ca impozitul ar putea sa nu mai fie majorat pentru automobilele cu motoare mici, chiar daca taxa anuala este mica, ca o masura “de stanga”, anunta Mediafax intr-un comunicat publicat ieri seara.

“Discursul asta populist ca sa nu crestem nicio taxa, presedintele de fiecare data vrea sa dam mai mult undeva. Dam mai mult daca avem mai mult. Ideea e urmatoarea: sunt zone in care evident ca vor creste anumite taxe, sunt zone unde scad taxe (…) Si eu am spus, eu fiind de stanga, am vazut ca si liberalii sunt de stanga ca si mine, sa nu se mareasca nicio taxa la masinile cu capacitate cilindrica mica. Asta e o masura de stanga, sa-i lasi pe cei cu masini cu motoare mici, sa nu mareasca taxele. Ideea este insa ca acum taxa anuala este de 15 euro, care este o taxa mica. O lasam asa, e in regula, sunt un guvern de stanga, ma sprijina liberalii care sunt tot de stanga, sa impozitam doar pe cei cu masini cu cilindree mai mare”, a declarat Victor Ponta la Romania TV.

Citeste si: Guvernul mareste impozitul auto

Sambata, Ministerul Finantelor a anuntat ca a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscala si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.

“In urma solicitarii prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Finantelor Publice a retras de pe site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice. Intentia Guvernului este de a initia o dezbatere publica deschisa si transparenta cu privire la modificarile necesare Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, insa dorim, in acelasi timp, si adoptarea de masuri care sa contribuie la continuarea cresterii economice si la limitarea extinderii poverii fiscale”, a transmis ministerul, sambata.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu