Primele impresii despre noul Kodiaq, primul SUV mare de la Skoda

În cadrul unui eveniment fastuos organizat la Berlin, la care au participat peste 600 de jurnaliști din 31 de țări, Skoda a prezentat primul său SUV de mari dimensiuni, denumit Kodiaq.

Bazat pe aceeași platformă MQB utilizată și de SEAT Ateca și VW Tiguan, SUV-ul Skoda este mai mare cu 20 cm decât acesta din urmă, ajungând la o lungime totală de 4,7 metri – valoare record pentru un SUV de clasă compactă.

SKODA KODIAQ - WORLD STATIC PREMIERE, Berlin 1.9.2016

Dimensiunile generoase ale lui Kodiaq îi permit să ofere opțional până la sapte locuri, fiind primul model al mărcii cu o astfel de configurație. Portbagajul măsoară 720 de litri în cazul layout-ului cu cinci locuri, iar prin rabatarea banchetei se poate ajunge la un volum util de 2.065 litri. Opțional, hayonul poate fi dotat cu acționare electrică și sistem de comandă a deschiderii prin pendularea piciorului pe sub mașină.

Spațiul de pe banchetă este uriaș, comparabil cu cel din limuzina Superb, iar calitatea finisajelor pare bună la o primă vedere. În funcție de echipare, pe consola centrală se va găsi fie un display de 6,5 inchi, fie noul sistem Skoda Connect cu ecran de 8 inchi care oferă conexiune la internet permanentă, Wi-Fi, MirrorLink, Apple CarPlay și Android Auto, plus o aplicație Skoda prin care poate fi urmărit statusul mașinii de la distanță.

Nici dotările „Simply Clever’ nu lipsesc, Kodiaq având – pe lângă racleta de la bușonul de combustibil și umbrela din ușile față – un nou sistem de protecție al portierelor atunci când sunt deschise în spații înguste.

SKODA KODIAQ - WORLD STATIC PREMIERE, Berlin 1.9.2016

Gama de motorizări va număra cinci propulsoare la momentul lansării: trei pe benzină și două diesel. La baza gamei se va găsi un 1.4 TSI de 125 CP, urmat de încă o variantă de 150 CP a aceluiași motor. Cel mai puternic propulsor pe benzină va fi un 2.0 TSI de 180 CP și 320 Nm.

Lansare Skoda Kodiaq la Berlin

Posted by Auto Bild Romania on Thursday, 1 September 2016

Fanii motoarelor diesel vor avea la dispoziție două trepte de putere ale unității 2.0 TDI, de 150 și, respectiv, 190 CP. În funcție de versiune și de nivelul de echipare, Kodiaq va avea o transmisie manuală cu șase trepte sau o automată cu dublu ambreiaj cu șase sau șapte rapoarte. De asemenea, SUV-ul Skoda va fi oferit atât în variante cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală permanentă.

Prețurile nu au fost încă anunțate, însă aceste aspecte se vor clarifica până la debutul oficial în România, anunțat pentru luna februarie a anului viitor.

Mai multe informații despre noua Skoda Kodiaq puteți citi în numărul 19 al revistei AUTO BILD, disponibil la toate centrele de difuzare a presei începând cu 15 septembrie.

 

Adaugă un comentariu