Cum îți protejezi mașina de furt? 5 gadgeturi pentru o siguranță sporită

Furturile de mașini sunt o infracțiune cât se poate de comună, însă cele mai multe au loc dintr-un singur motiv: neglijența proprietarului. Chiar dacă nu ți s-a întâmplat vreodată, un singur moment de neatenție poate fi suficient pentru ca un hoț profesionist să acționeze.

Din fericire, măsuri de protecție există, de la cele vechi, până la cele mai noi dispozitive ale tehnologiei contemporane. În continuare, îți vom prezenta câteva astfel de gadgeturi care se dovedesc eficiente împotriva hoților.

Alarma

Poate cel mai comun accesoriu anti-furt, alarma este cunoscută mai ales drept acel sunet enervant pe care îl face în fiecare noapte mașina vecinului. Lăsând gluma la o parte, o alarmă puternică este suficientă pentru a-i face pe majoritatea hoților să caute altă mașină.

Alege un model de alarmă care are și semnale luminoase puternice pe lângă cele sonore. Mulți hoți știu cum să deconecteze rapid bateria alarmei, așa că discută cu cel care ți-o instalează dacă nu o poate conecta la o bateria adițională.

Baston antifurt pentru blocarea volanului

Chiar dacă abia poate fi numit un gadget, acest vechi baston încă este folosit destul de des și în zilele noastre. Nu este cea mai sigură metodă din lume, iar mulți spărgători iscusiți vor găsi moduri în care să poată desprinde sau tăia rapid bastonul.

Spărgătorii iscusiți sunt însă puțini la număr, iar pentru majoritatea hoților mai puțin dibaci, prezența antifurtului pe volan reprezintă un semn că nu ar trebui să-și bată capul.

Tracker-ul GPS

Să ne înțelegem, un tracker GPS nu va putea face nimic pentru a preveni un hoț din a-ți fura mașina, însă îți poate promite ceea ce niciun alt device nu poate să promită: faptul că îți vei recupera automobilul.

Dacă alegi un GPS tracker de calitate, vei avea certitudinea că poliția îți va localiza oriunde mașina, chiar și în păduri în care semnalul este slab. Important este să montezi emițătorul într-un loc în care hoții să nu-i bănuiască existența.

Camera DVR pentru mașină

Instalată la bordul unui autovehicul, o cameră DVR poate surprinde întregul act al furtului. Dacă hoții sunt suficient de neglijenți, fețele lor pot apărea pe înregistrare, ajutând poliția la depistarea lor. Iar dacă nu sunt chiar atât de neglijenți, atunci probabil nu se vor atinge de o mașină care are un DVR instalat.

Comutator secret antifurt

O variantă ceva mai complicat de instalat, însă extrem de eficientă, este comutatorul antifurt. Așa cum îi spune numele, acest comutator este „secret’, ceea ce înseamnă că trucul constă în ascunderea sa undeva în mașină astfel încât să fie greu de găsit pentru hoții panicați.

Poți folosi comutatorul pentru a bloca bateria, contactul sau părți ale motorului electric, acestea nemaiputând fi deblocate fără apăsarea butoanelor secrete. Am folosit pluralul, deoarece cu cât sunt mai multe comutatoare instalate, cu atât hoții vor fi mai derutați și vor abandona ma rapid planul.

Orice combinație a acestor gadgeturi oferă o siguranță sporită mașinii tale. Nu uita să parchezi întotdeauna în zone populate și bine luminate pe timpul nopții.  

Sursă foto: Shutterstock.com

Adaugă un comentariu