Revista AUTO BILD nr. 19 din 15 septembrie 2016

Opel și Skoda au planuri mărețe! După ce mărcile coreene au atacat în ultimii ani piața din Europa cu o politică de preț foarte agresivă și cu garanții imbatabile, constructorii din Rüsselsheim și Mladá Boleslav plănuiesc o contraofensivă prin lansarea a nu mai puțin de 10 modele noi până în 2020. În plus, vor urma și două SUV-uri cu care vor ataca direct modele cu ștate vechi de plată în segmentele premium.

Ce-i drept, vântul schimbării a început să bată în curtea celor de la Skoda de ceva timp, iar ultimul model venit în gama constructorului ceh nu face decât să confirme ambițiile uriașe ale acestuia. Am fost la Berlin pentru a vedea în premieră mondială noul Kodiaq, SUV-ul prin aportul căruia Skoda vrea să ajungă la 1,8 milioane de unități vândute anual până în 2018.

Lăsăm teoria la o parte și trecem la practică – adică la teste. Volkswagen Up!, Porsche 718 Cayman și Kia Sportage sunt doar câteva dintre mașinile testate în acest număr – iar ultimul menționat a trecut chiar printr-un solicitant test de anduranță, ale cărui concluzii nu trebuie să le ratați.

Și pentru că ne place să comparăm mașini, am adus laolaltă două cabriolete superbe, pentru a vedea care oferă cea mai plăcută experiență de condus cabrio: BMW 420i Cabrio și Mercedes C 200 Cabriolet. Câteva pagini mai încolo, puteți citi un material spectaculos care compară trei tipuri de caroserii – SUV, break și monovolum – pe modelele din gama a cinci constructori.

La rubrica Second Hand am analizat atât o mașină pentru premianți, BMW Seria 7, dar și ceva accesibil, care se concentrează pe spațiu – Skoda Roomster.

Încheiem cu ceva tradițional german: cum este să-l conduci pe Fliewatüüt – eroul dintr-o celebră serie de animații difuzate în anii `70, care acum revine pe marile ecrane.

Lectură plăcută!

Adaugă un comentariu