Revista AUTO BILD nr. 4 din 18 februarie 2016

În numărul 04/2016 al revistei AUTO BILD, pe care îl puteți găsi din 18 februarie în toate centrele de difuzare a presei, am pregătit o nouă poveste centrală despre viitorul BMW, în care prezentăm primele informații în excluisivitate despre noua Seria 3, noul X5 dar și despre un viitor roadster bavarez, denumit Z5, care va folosi o platformă realizată în colaborare cu Toyota.

Mercedes își schimbă părul, dar păstrează cele mai înalte standarde în ceea ce privește luxul și tehnologia mașinilor sale. Tocmai pentru a observa cât de mult au evoluat germanii, am comparat noua Clasă E cu generația W124 de acum 31 de ani. Iar concluziile sunt surprinzătoare!

În rubrica de mașini noi vă prezentăm ce aduce nou faceliftul pe care tocmai l-a primit Opel Mokka, cea mai performantă versiunea a lui Audi Q3, denumită RS Q3 performance, primele schițe ale viitorului SUV Skoda Kodiak, noul BMW M760Li xDrive, plus detalii despre primul SUV de la SEAT, denumit Ateca.

Testele lunii sunt, de asemenea, foarte interesante, având actori precum VW Passat Alltrack 2.0 TDI, Ford Mondeo Vignale Hybrid, BMW 225xe Active Tourer, BMW X4 xDrive 35d, Mercedes-Benz V 250 d 4MATIC, Honda Civic 1.8 i-VTEC, Opel Astra 1.4 Turbo, Mercedes-Benz GL 350 BlueTEC, Peugeot 208 GTI, Renault R.S. 01 sau Shelby GT350.

Facem ce facem și tot la consum ajungem. Așadar, cine e regele consumului în clasa medie? Pentru a afla răspunsul, am adus laolaltă patru limuzine echipate cu motoare pe benzină de mică cilindree. Cine e cel mai economic, dar și mai bun la toate celelalte capitole care contează – BMW 118i, Mercedes C180, VW Passat 1.4 TSI sau Audi A4 1.4 TFSI?

Mercedes-Benz GLE a trecut în acest număr printr-un test cu măsurători, în care am încercat să determinăm cât de bine stă masivul SUV german la principalele discipline. Ce notă a obținut acesta puteți afla citind numărul 04/2016 al revistei AUTO BILD, disponibil în toate centrele de difuzare a presei din 18 februarie.

La rubrica practic am adus în discuție bateria mașinii și cum afli că a venit momentul să o schimbi cu una nouă. Și, bineînțeles, cum se donează curentul de la o mașină la alta, cu ajutorul cablurilor de pornire.

Actorul second-hand din această lună este… James Bond. Nu, nu l-au răpit samsarii pe celebrul spion britanic, însă dacă tot analizăm una din mașinile care i s-ar potrivi acestuia, am zis să-l aducem și pe el din discuție. Vorbim așadar despre un… Ford Mondeo III. Da, generația aia care arată ca un Aston Martin. Măcar sperăm să fie mai fiabil decât o mașină sport englezească.

Fascinația din acest număr prezintă garajele pasionaților de automobile din Japonia, care în lipsa spațiului și a locurilor de parcare, ajung de multe ori să-și amenajeze garaje chiar în casa în care locuiesc, parcând mașinile la câțiva centimetri de canapeaua din living room. Știm, cu toții visăm să facem asta într-o zi, dar până atunci nu putem decât să-i aplaudăm pe cei care chiar trăiesc așa.

Lectură plăcută!

Adaugă un comentariu