Revista AUTO BILD nr. 7 din 31 martie 2016

Cu o ofertă din ce în ce mai bogată, este dificil să alegi un model anume de SUV, chiar și din portofoliul unui singur constructor. Cel mai recent exemplu este cel al lui VW, care numai anul acesta va lansa trei noi SUV-uri, construite pe aceeași platformă, însă cu dimensiuni, dotări și prețuri diferite. Vorbim, așadar, despre noile Audi Q2, SEAT Ateca și Volkswagen Tiguan, pentru a te ajuta să înțelegi care este cel mai potrivit pentru tine.

Nici nu s-a uscat bine vopseaua pe noua Clasă E de la Mercedes-Benz și deja a luat parte în primul test comparativ împotriva rivalului de la BMW, Seria 5. Care este noul lider al dinamicii din clasa mare?

După ce am participat anul trecut la primele teste dinamice cu noul Renault Megane, am profitat de lansarea acestuia pe piața locală pentru a face un test amplu cu versiunea de top GT și al său sistem inovator 4Control.

Urcăm câteva trepte mai sus pe scara sportivității și vă prezentăm un raport complet despre noua gamă Porsche 911, restilizată recent, punctând performanțele tuturor versiunilor, de la Carrera de bază cu 370 CP, până la varianta de top 911 Turbo cu 580 CP.

Apoi revenim la gânduri mai pașnice, testând o mașină cu orientare clar familistă: noul Opel Astra Sports Tourer. Este versiunea break a compactei germane la fel de impresionantă precum hatchback-ul?

Ce se întâmplă când rațiunea lasă loc pasiunii, chiar și în timpul procesului de proiectare a unei mașini? Rezultă unul dintre cele mai bune hothatch-uri realizate vreodată – noul Ford Focus RS. Am stat de vorbă cu Tyrone Johnson, șeful echipei Ford Performance, care ne-a explicat în detaliu cum a fost dezvoltat noul RS, după care am verificat chiar noi cele spuse printr-un test solicitant pe circuit.

SUV Cabrio? Da, am fost să o vedem și pe-asta, odată cu lansarea noului Range Rover Evoque Convertible. Și este neașteptat de elegant, bine închegat și mai exotic decât multe cabriolete convenționale. Se prefigurează un nou bestseller.

Tot în acest număr avem și primul test cu noul Volvo S90, modelul cu care suedezii revin în forță în clasa mare premium, atacând triada germană: Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E.

Mai țineți minte conceptul Alpine Vision? Pentru a înțelege mai bine filosofia nou anunțatei mărci franceze, am condus cele mai importante modele din istoria Renault Alpine, chiar pe legendarul traseu Col de Turini.

Testul comparativ al acestei ediții aduce față în față Mercedes-Benz Clasa A – acum și cu tren de rulare adaptiv – cu vechii rivali: BMW Seria 1 și Volkswagen Golf. Oare a evoluat suficient de mult încât să se impună?

La rubrica practic am testat 8 accesorii care pot fi alimentate de la priza de 12 V din mașină, iar vedeta SH din acest număr este prima generație a lui Porsche Boxster.

Fascinația este întruchipată de emoționanta revedere dintre noul BMW M2 și strămoșul său legendar, BMW 2002 Turbo? Câte gene comune au acestea și cât de rapide sunt pe circuitul Laguna Seca din Statele Unite, aflați din numărul 7 al revistei AUTO BILD, disponibil în toate centrele de difuzare a presei din 31 martie.

Adaugă un comentariu