Revista AUTO BILD nr. 9 din 28 aprilie 2016

Numărul 9 al revistei AUTO BILD este disponibil în toate centrele de difuzare a presei din România începând de joi, 28 aprilie.

Era un zvon de câțiva ani buni, însă acum este o certitudine: BMW Seria 1 va trece la o platformă cu tracțiune față. Aparent, bavarezii au cedat tentației de a dezvolta noile compacte cu gândul la spațiu și eficiență, așa că viitoare generație de modele hatchback va fi foarte asemănătoare pe dedesubt cu un VW Golf. Însă există și vești bune: în locul versiunii cu trei portiere, va fi lansată o variantă Gran Coupé.

Abia dacă ne-am obișnuit cu fața frumoasă a noului Jaguar F-Pace, dar asta nu înseamnă că rivalii săi îi lasă un timp de acomodare. Așa că noul model britanic își măsoară forțele într-un test comparativ alături de Mercedes-Benz GLC. Este mai bun ca etalonul german?

În acest număr al revistei AUTO BILD am testat nu unul, ci două modele pick-up! Primul dintre acestea este Ford Ranger, care tocmai a primit o restilizare și se recomandă drept invincibil în sarcinile grele, iar Nissan Navara a trecut la o nouă generație, mai confortabilă și mai manierată, dar la fel de capabilă pe drumuri dificile, în condiții de off-road extrem.

Un test demult așteptat este și cel cu noul Volkswagen Tiguan, care se recomandă ca o nouă referință în ssegmentul din care face parte. Este noul SUV german prea încrezut sau chiar aduce o revoluție?

Această perioadă a anului este perfectă pentru cabriolete, așa că nu puteam să ratăm momentul pentru a testa prima decapotabilă din acest sezon: MINI Cooper S Cabrio.

Deși Opel Insignia se apropie cu pași repezi de vârsta pensionării, noile motorizări diesel pe care germanii le-au introdus în gamă anul trecut îi conferă un suflu nou. Iar 170 CP fac casă bună cu tracțiunea integrală.

Lungă a fost așteptarea, dar a meritat din plin: Honda Civic Type R a ajuns în mâinile noastre pentru a ne demonstra că este la fel de necizelată pe măsura aparențelor de bestie mecanică. De plăcut, ne-a plăcut, dar își merită japoneza cei peste 38.000 de euro? Răspunsul, în revistă.

În acest număr avem și două reportaje inedite, care prezintă, pe scurt, două povești inedite. Prima este despre o Dacia 1300 din 1982, parte dintr-un lot special de 500 de exemplare construite pentru a servi ca taxiuri în Columbia, dar care au fost refuzate și au rămas în România. Celălalt subiect este despre vizita familiei Zapp în România – cei care călătoresc de 16 ani în jurul lumii într-un Graham-Paige Model 610 din 1928. I-am întâlnit, le-am cunoscut povestea și o dăm mai departe.

În secțiunea de teste cu măsurători puteți citi cum s-a descurcat noul Renault Megane, dar și cine s-a impus în lupta dintre Porsche Carrera și BMW M2.

Nu face greșeli costisitoare: schimbă anvelopele de iarnă cu unele de vară în această perioadă a anului! Pașii prin care se face corect această operațiune îi poți afla din revistă.

La rubrica second-hand avem o japoneză de încredere: Honda Accord Tourer din 2009. Află care sunt aspectele la care trebuie să acorzi un plus de atenție atunci când iei în considerare achiziția acestui model.

Încheiem cu o poveste incredibilă despre mașinile modificate ale pescarilor de pe lacul Peipus, aflat la granița Estoniei cu Rusia. Echipate cu anvelope uriașe care le asigură chiar și plutirea, acestea sunt singurele mijloace prin care oamenii din acea regiune își pot continua pescuitul și pe perioada iernii.

Lectură plăcută!

Adaugă un comentariu