Mercedes A 45 AMG (cu video)

Mercedes arunca manusa pentru BMW si Audi si ofera un rival ce va da mari batai de cap versiunilor sportive ale compactelor de vin din Bavaria: M135i si Audi RS3. 

Prima surpriza este regasita sub capota, pentru ca motorul turbo de doar 2 litri devine cel mai puternic cu patru cilindri din lume, el dezvoltand 360 CP si 450 Nm. Uriasa putere va fi transmisa spre suprafata de rulare prin intermediul unui sistem de tractiune integrala, care este orientat spre tractiunea fata pentru care a si fost gandita platforma noului Mercedes Clasa A. Spre puntea spate poate merge maxim 50% din cuplu atunci cand este nevoie. Singura cutie de viteze disponibila pentru A 45 AMG este una cu dublu ambreiaj si 7 trepte care va avea pe consola centrala un selector specific AMG pentru modurile de functionare si padele pe volan pentru modul manual.

Mercedes A 45 AMG reuseste acceleratia 0-100 km/h in doar 4,6 secunde si va avea o viteza maxima limitata la 250 km/h. Pentru a putea face fata puterii foarte mari, AMG a modificat complet trenul de rulare, a montat jante dedicate cu pneuri speciale, a modificat modul de functionare al directiei, iar sistemul de franare a fost mult imbunatatit. Sistemul ESP are doua moduri aditionale de functionare: Sport si Off (in care totusi anumite sisteme vor asista comportamentul dinamic). In interior gasim un pachet special AMG, cu volan, scaune si centuri sport, iar la exterior elementele sunt mult mai agresive.

 

http://youtu.be/xkxEL64xWjs

Adaugă un comentariu