Noul Renault Clio RS cu date complete

 

Renault a publicat specificatiile complete pentru noul Clio RS.

Dupa prima dezvaluire de anul trecut de la Paris, Renault prezinta acum in detaliu noul Clio RS.

In locul fostului motor aspirat de 2 litri si 200 CP cuplat exclusiv cu o cutie manuala cu 6 trepte, noul Clio RS dispune de un motor turbo nou de 1,6 litri care furnizeaza tot 200 CP si este combinat cu o transmisie EDC cu dublu ambreiaj si sase trepte.

Dar in rest diferentele sunt majore. Clio RS consuma acum in medie doar 6,3 l/100 km (fata de 8,3 l/100 km la vechea generatie), emisiile s-au redus de la 195 la 144 g/km CO2, iar performan]ele dinamice s-au imbunatatit: 6,7 secunde de la 0 la 100 km/h (-0,2 secunde), 230 km/h viteza maxima (plus 6 km/h).

Explicatia: masa mai redusa cu 65 kg decat la vechiul model si cuplul motor maxim de 240 Nm (215 Nm inainte) prezent pe o plaja foarte larga de la 1750 la 5500 rpm (fata de 5400 rpm in trecut).

Noul Clio RS este disponibil cu doua trenuri de rulare: Sport si Cup, mai coborat cu 3 mm, mai rigid cu 15 % si cu o directie si mai scurta.

Diferentialul blocabil pe puntea fata este standard si exista trei programe de condus: Normal, Sport si Race. Pe modul race, treptele se schimba doar manual de la padelele din spatele volanului in mai putin de 150 ms (Ferrari Enzo schimba in 150 ms), ESP-ul este decuplat complet si este disponibil si mod Launch Control’.

Interfata cu touchscreen R-Link include o noua versiune a monitorului RS. Astfel, pe modul Race poti vedea puterea utilizata, presiunea din turbina si chiar temperatura ambreiajului. Si in plus, poti sa inregistrezi pe USB cei mai buni timpi pe circuit si ai si o biblioteca de sunete de la diverse motoare célèbre (Alpine 110, R8 Gordini sau Nissan GTR).

 

Adaugă un comentariu