Octavia Kombi si Kombi 4×4 in premiera la Geneva

La doar doua luni dupa limuzina, Skoda prezinta versiunea kombi a lui Octavia, care va debuta la Geneva alaturi de versiunea 4×4.

 

La fel ca si limuzina, Octavia kombi a crescut semnificativ in dimensiuni. Noua generatie este cu 90 mm mai lunga si cu 45 mm mai lata decat predecesoarea sa, iar ampatamentul este mai mare cu aproape 11 cm. Skoda se lauda cu un spatiu in spate intre genunchi si spatarul scaunelor fata de 73 mm, cel mai mare din clasa. Volumul standard al portbagajului, de 610 litri este de asemenea un record si poate fi extins pana la 1.740 litri. In plus, scaunul pasagerului fata se poate rabate, creand o suprafata de incarcare foarte lunga.

Ca si limuzina, si versiunea kombi va dispune de toate solutiile Simply Clever’: podeaua portbagajului cu fata dubla, razuitorul de parbriz langa capacul rezervorului, multiple posibilitati de ancorare in portbagaj.

Skoda nu a anuntat gama de motoare, dar aceasta va fi in mare parte similara cu cea de la limuzina, propulsoarele fiind mai economice cu pana la 17%. Versiunea GreenLine va avea emisii de doar 89 g/km CO2, cea ce corespunde unui consum de numai 3,4 l/100 km.

La Geneva va debuta si versiunea kombi 4×4 care va dispune de a cincea generatie a cuplajului Haldex.

 

 

Adaugă un comentariu