Opel stie sa zboare

Opel isi incinge fanii in perspectiva Salonului Auto de la Geneva cu imaginile unui Opel ADAM pregatit pentru omologarea FIA R2. Studiul are la baza modelul Opel ADAM Cup si urmeaza sa fie omologat in cursul acestui an, marcand pasul urmator in strategia de motorsport a Opel.

ADAM R2 adopta elemente ale liniei sportive OPC, la care se adauga accesorii tipice de motorsport, cum ar fi sisteme de deschidere rapida pentru capota motorului si hayon si panouri de protectie sub caroserie in partea din spate si in fata.

Sub capota munceste un motor turbo de 1,6 litri care dezvolta 185 CP si un cuplu maxim de 190 Nm, care antreneaza rotile din fata prin intermediul unei cutii de viteze secventiale Sadev cu cinci rapoarte si al unui diferential autoblocant cu blocaj multidisc. Reglarea trenului de rulare, atat pentru macadam cat si pentrui asfalt, garanteaza tractiune optima si o tinuta de drum dinamica. Sistemul de franare Brembo cu patru pistoane si regulator de presiune pe puntea spate asigura performante sigure de franare, fiind completat de frana de mana de tip fly-off.

Interiorul este tipic al unei masini de competitie, cu scaune scoica Sparco, compatibile cu sistemele HANS, sisteme de securitate omologate si un cockpit al carui panou de control include un ecran LCD multifunctional, cu indicator de schimbare a treptelor, computer de bord si lumini pentru citirea hartilor.

Adaugă un comentariu