Premierele Kia la Geneva

Kia prezinta maine la Geneva modelele de top, numite GT ale gamei ceed si pro_ceed, echipate cu primul turbo pe benzina din istoria lui Kia. Alaturi de ele, vor fi expuse noul monovolum Carens, o versiune imbunatatita a lui Optima Hybrid si un concept urban sportiv.

 

Versiunile GT ale lui ceed si pro_ceed utilizeaza in premiera primul motor turbo pe benzina din istoria companiei Kia. Cu 1,6 litri cilindree, motorul turbo produce 204 CP si un cuplu maxim de 265 Nm, fiind unul dintre cele mai puternice motoare turbo de aceasta cilindree de pe piata. Prin comparatie motorele turbo cu aceeasi cilindree ale lui Renault Clio RS si Mini Cooper S au 200, respectiv 184 CP.  Transmisia se realizeaza prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte, tractiunea fiind pe rotile din fata.

Cele doua modele se remarca prin luminile de zi cu LED si se diferentiaza de restul gamei prin ornamentele finale duble ale sistemului de evacuare, jantele de aliaj de 18 inci si etrierii sistemului de franare vopsiti in culoarea rosie. Ambele modele accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 7,7 secunde.

Producția noilor modele de performanta este programata sa inceapa la mijlocul lunii mai, in uzina Kia de la Zilina, Slovacia. Vanzarile in Europa vor debuta la jumatatea anului in curs, preturile si specificatiile complete urmand a fi anuntate in apropierea datei respective.

Tot cu ocazia Salonului Internațional Auto de la Geneva, Kia va dezvalui pentru marele public si un concept. Este vorba despre un studiu provocator si sportiv, ce va pastra actuala identitate de marca a companiei, cu de acum cunoscutul “nas de tigru”, dar o va prezenta intr-o noua interpretare, impreuna cu o propunere interesanta pentru aspectul blocurilor optice. Din orice unghi va fi privit, conceptul va oferi un aspect cu o personalitate aparte, cu linii ferme care denota ideea de viteza si energie.

Un alt punct de atractie de la Geneva, noul Kia Carens, prezentat in avanpremiera toamna trecuta la Salonul de la Paris, este un MPV cu care Kia revine in segmentul monovolumelor compacte. Denumirea este aceeasi cu a vechii generatii dar masina este complet noua. Fata de vechea generatie care era oferita doar cu cinci locuri, noul Carens va fi disponibil cu cinci sau sapte locuri si va oferi o lista importanta de echipamente de siguranta. In momentul in care va fi disponibil la vanzare in Europa, peste cateva luni, clientii vor putea alege dintre cele patru versiuni de motorizare cu puteri intre 115 CP si 166 CP, in timp ce valorile emisiilor de CO2 pornesc de la 124 g/km.

Kia Optima Hybrid este prima limuzina de volum de clasa medie care ofera un sistem hibrid de propulsive, bazat pe o motorizare cu benzina. Sistemul inovator dezvoltat de Kia este de tip paralel si este compus dintr-un motor termic pe benzina de 2 litri si un motor electric ce dezvolta 30 kW. In versiunea upgradata pentru anul 2013, Optima Hybrid ofera o putere totala maxima de 190 CP. Viteza maxima ce va putea fi atinsa este de 192 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se va efectua in 9,4 secunde. Consumul mediu anuntat este de numai 5,1 l/100 km, iar emisiile de CO₂ sunt de 119 g/km.

 

Adaugă un comentariu