Paris 2014 Live – Lamborghini Asterion LP 910-4

Lamborghini a prezentat saptamana anterioara o serie de teasere pentru conceptul care tocmai a fost prezentat la Paris. Acesta poarta numele de Asterion si este, cum altfel pentru vremurile noastre, un plug-in hibrid convertit in supercar.

Acesta are o putere maxima de 910 CP care provine de la un motor termic V10 de 5,2 litri si de la trei motoare electrice. Lamborghini Asterion poate rula pur electric pentru 50 km, in liniste totala, ceea ce este atipic pentru o masina care arata asa. Numele Asterion provine din mitologia greaca, de la un minotaur, care aduce in lumina propulsia hibrida prin comparatia directa cu aceasta creatura.

Cutia de viteze este cu dublu ambreiaj si sapte trepte, iar tractiune este integrala, in timp ce consumul mediu este de doar 4,12 l/100 km. Este foarte ciudat sa vedem un Lamborghini promovat mai mult prin cifre de consum si de emisii de carbon foarte reduse, dar aceasta este realitatea de astazi. Designul este unul nou pentru italieni, care au incercat sa aduca elemente traditionale marcii, dar intr-o forma nu la fel de agresiva sau extrema precum la alte modele ale casei.

Si, in final, sa nu uitam: acceleratia 0-100 km/h este realizata in doar 3,0 secunde, iar viteza maxima este de 320 km/h.

Adaugă un comentariu