Unul dintre cei mai tineri piloți legitimați în România este născut în 2010. Poți să-ți duci copilul pe pistă de la cinci ani!

Performanța cere sacrificii. Acest lucru îl știe cel mai bine Eric, un puști de șase ani care este unul dintre cei mai tineri piloți legitimați în țara noastră.

Eric Zlăteanu știe deja cu ce se mănâncă kartingul, deși este născut în 2010. A ajuns pe pistă prima dată pe când avea trei ani și de atunci merge regulat la antrenamente și competiții.

“Fiind micuţ, nu ajungea la pedale”, a povestit pentru puterea.ro Andreea Zlăteanu, mama puștiului. Tatăl își susține fiul și spune că Eric s-a responsabilizat după ce a urcat și pe podium: “Din acel moment, s-a schimbat total. A devenit mult mai responsabil, a început să simtă spiritul competiţiei. După ce pierde sau nu îi iese totul aşa cum preconiza, îl văd dezamăgit, iar apoi din nou motivat ca la următoarea competiţie să se impună”. Un kart precum cel condus de micuţul Eric poate atinge 50 de kilometri la oră.

De-a lungul timpului, campioni mondiali din Formula 1 ca Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton sau Sebastian Vettel au început prin cursele de karting.

De la ce vârstă pot fi duși cei mici la karting?

Cu cât pășesc pe circuit de la vârste fragede, cu atât mai bine pentru cei mici. “Copiii pot fi iniţiaţi în karting de la vârsta de 5 ani. (…) Cheltuielile pentru un an de competiţii depăşesc uşor  zece mii de euro”, explică instructorii din România conform gandul.info. Un kart pe care se dorește performanță are prețuri cuprinse între 2000 și 6000 de euro.

Adaugă un comentariu