CNR 2015 – Tess Rally Brașov – Ziua 1

Start în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2015 cu etapa Tess Rally Brașov. Echipa Auto Bild România a mers la locul faptei pentru a vedea cum s-au pregătit echipele pentru noul sezon.

Joi seara, în cadrul unui eveniment special, au fost prezentate echipajele care vor avea de înfruntat asfaltul de sub Tâmpa, iar astăzi, 27 martie, a avut loc startul propriu-zis. Secretariatul Tess Rally se află în cadrul Aro Palace Hotel, aceeași locație urmând să fie și gazda decernării premiilor.

După prima zi de concurs Simone Tempestini este lider în cadrul clasamentului general, având un avans de 3,5 secunde în fața lui Marco Tempestini. Poziția cu numărul trei la general este ocupată de echipajul Edwin Keleti – Botond Csomortani, la 15,1 secunde în spatele lui Simone Tempestini.

Edwin Keleti - Botond Csomortani - Brașov Rally Show

Edwin Keleti – Botond Csomortani – Brașov Rally Show

Prima probă a Tess Rally Brașov s-a desfășurat pe drumul care urcă spre Poiană. Simone Tempestini s-a impus în fața lui Marco și a lui Edwin Keleti, reușind totodată să-și adjudece și Trofeul Ludovic Balint.

A doua specială s-a desfășurat pe traseul Râșnov – Pârâul Rece. Ca și în prima probă a zilei, Simone merge ceas și reușește să crească diferența fața de urmăritori.

Proba cu numărul trei, și cea mai spectaculoasă, a avut loc în centrul orașului Brașov. Deși ploaia măruntă a continuat să-și facă de cap, publicul nu s-a speriat și a rămas pe “baricade”. Superspeciala a fost câștigată de Marco Tempestini, pilotul de origine italiană reușind să reducă diferența față de Simone Tempestini.

 

Clasamentul general după prima zi din Tess Rally 2015

1. S.Tempestini – D.Pulpea – Ford Fiesta R5

2. M.Tempestini – A.Avram – Ford Fiesta R5

3. E.Keleti – B.Csomortani – Ford Fiesta R5

4. D.Gîrtofan – T.Marza – Skoda Fabia S2000

5. G.Szabo – K.Borbely – Skoda Fabia S2000

6. B.Marisca – C.Gaureanu – Subaru Impreza R4

7. S.Barbu – R.Hulea – Mitsubishi Lancer Evo X

8. R.Badiu – A.Pop – Renault Clio R3 Maxi Evo

9. M.Mihalache – J.Soos – Mitsubishi Lancer Evo IX

10. A.Raspopa – C.Diacu – Citroen DS3 R3 T

Adaugă un comentariu