Competitia Romanian SuperBike (RoSBK) împlinește 10 ani în 2018

Una dintre cele mai importante competitii de motociclism din Romania, Romanian Superbike (RoSBK), va sarbatori, in 2018, 10 ani de la prima etapa. Aceasta s-a desfasurat in Grecia in primavara anului 2008, pentru ca, la acea vreme, in tara noastra nu exista un circuit profesional omologat pentru motociclism viteza.

Ce se intampla daca pui benzina cu cifra octanica mai mare?

Premieră pe piața auto de la noi: a apărut mașina luată pe abonament pe care o schimbi când vrei

Dupa un parcurs de cativa ani in care competitia a reusit sa adune la start cel mai mare numar de piloti romani si straini, in comparatie cu celalalte intreceri din regiune, a urmat si o perioada mai putin fasta, o data cu diminuarea sponsorizarilor in sport, ca efect al crizei mondiale.

Samsar prins de client! A scos la vânzare o mașină, dar a uitat să modifice pozele….

Băiatul unei judecătoare din Craiova A ATACAT CU BÂTA în trafic – VIDEO

Am fost bucurosi atunci cand unul din sportivii angrenati in competitia noastra a avut initiativa infiintarii circuitului MotorPark Romania, de la Adancata, Ialomita. Speram ca toti motociclistii romani care detin o motocicleta de viteza si care vor sa-si perfectioneze abilitatile sportive sa incerce macar o data sa parcurga cateva tururi de circuit pe MotorPark. Avem nevoie in permanenta de valori, de sportivi noi la start, pentru a incerca sa accedem in elita europeana, iar acestia pot proveni din randul motociclistilor de pe strada, care n-au descoperit pana acum farmecul circuitului’, spune pentru AutoBild Ionut Mistode, cel care a initiat si dezvoltat competitia RoSBK.

Competitia Romanian Superbike este formata din 4 clase: Superbike, cu motociclete de 1000cmc cu 4 cilindri, Supersport cu motociclete de 600cmc cu 4 cilindri si doua clase rezervate debutantilor.
Din 2018, vrem sa includem o categorie noua, adresata celor care nu isi permit participarea la clasele actuale, printr-un regulament care sa reduca simtitor bugetul necesar intrarii in competitie. Oricum motociclismul presupune o sustinere financiara insemnata, trebuie ca macar noi, organizatorii sau initiatorii de competitii, sa indulcim conditiile de participare a sportivilor’, puncteaza Mistode.

Formatul calendarului include, pentru 2018, 6 etape, dar acesta mai poate suferi cateva modificari, daca circuitul de la Targu Mures se va deschide si se va dovedi propice competitiilor moto de viteza, sau daca se va reusi gasirea unor weekend-uri de concurs disponibile la Hungaroring sau Istanbul Park.
Pentru sezonul viitor, competitia RoSBK a pregatit etape la Serres (Grecia) in martie, la Rijeka (Croatia) in aprilie, la PannoniaRing (Ungaria) in mai, la MotorPark Romania in iunie, la Brno (Cehia) in iulie, iar ultima etapa a sezonului va avea loc la Misano, in Italia, in luna septembrie.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare