Driftul a devenit oficial sport şi în România

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a aprobat înfiinţarea Comisiei de Drift, astfel că driftul a devenit sport oficial și în țara noastră.

La şapte de ani de la organizarea primelor etape de campionat naţional, rezultatele din următorul sezon al Campionatului Naţional de Drift vor fi recunoscute oficial inclusiv de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Sub organizarea Clubului Sportiv Romanian Drift Community se vor organiza cinci etape în cadrul CN, scrie Agerpres.

“Ne bucurăm că am reuşit ceea ce ne-am propus atunci când am înfiinţat Romanian Drift Community şi anume să oferim un cadru legal acestui sport extrem de spectaculos, care în SUA şi Japonia adună zeci de mii de spectatori la ficare eveniment. Este un început real pentru drift în România şi cu siguranţă ne vom implica pentru ca piloţii din România să aibă statutul de profesionişti”, a declarat Denis Manea, noul preşedinte al Comisiei de Drift.

Acesta a adăugat: “Toţi vor fi adunaţi sub o singură umbrelă şi, în premieră, campionatul va beneficia de un regulament bine pus la punct, iar pentru a putea participa, fiecare pilot va trebui să îndeplinească mai multe condiţii”.

Adaugă un comentariu

Articole similare