Formula 1 Monza – Mercedes continua sa domine sezonul

Startul din Marele Premiu de Formula 1 de la Monza a fost lipsit de incidente, dar a fost unul destul de surpinzator. Hamilton, plecat din pole, a plecat foarte slab, a cazut pe pozitia a patra si a reusit sa-l blocheze si pe Bottas, care de pe pozitia a treia a ajuns pe cea de-a 11-cea.

 

Rosberg a trecut la conducere si a fost urmat de Magnussen, Massa si Hamilton. Ultimii doi au reusit sa treaca de pilotul danez in turul al 5-lea. In spatele celor patru urmau Vettel, Button si Alonso, cu un ritm de cursa ceva mai slab. Rosberg a reusit sa alinieze cateva tururi foarte rapide, astfel incat in turul a 6-lea avea un avans de 3,8 secunde fata de Massa. In turul al 10-lea, Hamilton a reusit sa treaca de Massa printr-o manevra foarte frumoasa si a plecat in urmarirea lui Rosberg, aflat de 2,2 secunde.

In turul al 17-lea, Rosberg si Hamilton erau la doar 1,3 secunde unul de celalalt, iar de la locurile 4-9 exista un trenulet, cu diferente de sub o secunda, insa de la Hamilton la Massa (locul al treilea) erau nu mai putin de 7,5 secunde, iar de la Massa la Magnussen, 12 secunde. Desi dupa start era pe pozitia a 11-cea, Bottas a reusit sa ajunga pe pozitia a 6-a, dupa o serie de depasiri foarte curate pe linia dreapta, viteza sa maxima fiind mult mai ridicata fata de a celorlalti.

Formula 1 Monza

Formula 1 Monza – o cursa foarte disputata in pluton

In turul al 26-lea, aproape tot plutonul a trecut pe la boxe. Hamilton era la doar o secunda de Rosberg, aflat pe prima pozitie. In spate, cel mai interesant pluton era cel format intre pozitiile 5-10: Vettel, Magnussen, Bottas, Perez,  Button si Alonso. In turul 29, Rosberg rateaza prima sicana (pentru a doua oara) si este depasit fara probleme de Lewis Hamilton, care reuseste sa se distanteze la 2,7 secunde. Tot in acest tur, Fernando Alonso abandoneza din motive tehnice, la cea mai importanta cursa a sezonului pentru Scuderie. Este primul abandon al lui Alonso in 2014, chiar in fata propriilor supoteri. Un sezon complet ratat pentru Ferrari.

In turul al 42-lea lucrurile erau destul de clara in fata plutonului, cu Hamilton distantat la 4,3 secunde. Totusi, intre pozitiile 5-10 au existat dueluri extrem de spectaculoase tur de tur. Principlaii actori: Bottas, Button, Perez si Ricciardo. 

Pana la final, doar duelul dintre Vettel si Ricciardo a mai adus suspans, germanul fiind depasit destul de usor. Hamilton a ratat franarea intr-un viraj, insa nu a mai putut fi ajuns de Rosberg, care mai are un avans de doar 22 puncte in clasamentul general.

Formula 1 Monza – clasament

1. Hamilton

2. Rosberg

3. Massa

4. Bottas

5. Ricciardo

6. Vettel

7. Magnussen

8. Perez

9. Button

10. Raikkonen

 

Vezi aici toate stirile din Formula 1

Adaugă un comentariu