Locul 10 ERC4 și primele puncte în Campionatul European de Raliuri 2023 pentru Cristiana Oprea și Alexia Parteni, la Barum Czech Rally Zlin

Penultima etapă a Campionatului European de Raliuri s-a desfășurat weekendul trecut în Cehia, pe unele din cele mai grele probe speciale de asfalt din Europa. Echipajul feminin de raliuri Cristiana Oprea și Alexia Parteni a terminat Barum Czech Rally Zlin pe locul 10 în clasamentul ERC4, dedicat mașinilor cu două roți motrice. Fetele au obținut astfel primele lor puncte cu Opel Corsa Rally4, la doar al doilea raliu cu această mașină.

Pilotul Cristiana Oprea s-a aliniat la start în Cehia cu obiectivul de a acumula cât mai multă experiență cu modelul Rally4, după finalul prematur de la Rally di Roma Capitale în urmă cu doar două săptămâni.

Suntem mulțumite de evoluția noastră din această săptămână, chiar dacă ritmul nu este deocamdată competitiv. Probele de la Zlin sunt foarte dificile, ceea ce face ca experiența de aici să fie cu atât mai valoroasă, știind că și competiția este de top. Eu și Alexia am muncit mult în pregătirea acestui raliu, știam de anul trecut care este specificul traseului de concurs și cred că am făcut o treabă bună, având în vedere experiența limitată cu această mașină nouă pentru noi. Sunt în mod special recunoscătoare echipei austriece WMS Waldherr Motor Sport pentru mașina impecabilă pusă la dispoziție și pentru asistența oferită în timpul cursei.'  a spus Cristiana Oprea.

 

După ce și-a dedicat prima jumătate a sezonului 2023 campionatului 100% electric de raliu Opel Cup, Cristiana a început asfel reacomodarea cu motorul termic în pregătirea planurilor pentru anul viitor.

Am revenit în european la etapele de asfalt din Italia și Cehia cu obiectivul clar de a crea o bază pentru sezonul viitor. Ne dorim să concurăm în toate etapele Campionatului European de Raliuri în 2024, să revenim și pe macadam și să avem consecvența celorlalți concurenți. Chiar dacă acum există o diferență mare față de cei clasați în fața noastră, sunt convinsă că putem progresa frumos cu un program consistent, care să ne permită să ne antrenăm și să concurăm constant în 2024.'

Cristiana Oprea este susținută în Campionatul European de Raliuri de UniCredit Leasing, Vitesco Technologies, Vitamin Aqua, I Am Sport și Conex Distribution. Partener tehnic este Walero Motorsport, iar parteneri media sunt ProFM, AutoBild România și RallyFish. Cristiana susține Centrul FILIA, organizație alături de care promovează egalitatea de gen.

Următorul raliu la care Cristiana și Alexia vor concura este WRC Central Europe, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri care va avea loc pe 28-30 octombrie pe probe din trei țări – Germania, Cehia și Austria. Evenimentul va conta și ca ultima etapă din Opel Electric Rally Cup și are un itinerariu diferit pentru mașinile electrice, unde fetele vor reveni la bordul Opel Corsa e pentru a închide sezonul competițional hibrid, electrificat de Vitesco Technologies România.

Mai multe informații despre proiectele și competițiile în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina de facebook Cristiana Oprea.

Adaugă un comentariu