Mani Gyenes a obținut medalia de aur la International Six Days Enduro

International Six Days Enduro este cursa văzută drept Jocurile Olimpice din motorsport. Anul acesta, Mani Gyenes a fost prezent în cea mai veche competiție de off-road din cadrul calendarului FIA și a reușit să aducă aurul în România.

Ediția cu numărul 90 a International Six Days Enduro s-a desfășurat la Navarra, în Spania. A fost pentru prima dată când Mani a mers la o competiție internațională cu o motocicletă în 4 timpi. În cele șase zile, concurenții au avut de parcurs 1.300 de kilometri, iar pentru că avem în față o competiție de anduranță, medaliile s-au atribuit după un anumit procentaj. Astfel, dacă ai până în 10% din timpul celui mai bun clasat primești medalia de aur, dacă ai până în 25%, medalie de argint și până în 50%, medalie de bronz.

‘A fost un traseu cu multa piatra si mi-a placut pentru ca a fost un antrenament bun pentru Dakar. Am stat si aici cate 7-8 ore/zi pe motocicleta exact cum se intampla si acolo. A fost un bun antrenament si pentru conditia fizica. A trebuit sa ma obisnuiesc cu motorul de enduro in patru timpi pentru ca eu concurez in mod normal cu doi timpi, insa totul a fost ok. In primele doua zile am concurat cu stare febrila pentru ca nu m-am asteptat sa fie diferenta de temperatura asa de mare intre Maroc si zona aceasta din nordul Spaniei, unde este circuitul Navarra. Dar ma bucur ca mi-am atins obiectivul. Am venit la Six Days dorind sa obtin aurul si am reusit”, a declarat la final Mani Gyenes.

Credit foto: Cristiano Barni

Adaugă un comentariu