Raliul Braşovului 2018: un start în forţă

Prima etapă a ediţiei din acest an a CNRD nu a fost lipsită de peripeţii, dar echipajul susţinut de Borsec şi format din Adrian Teslovan şi Vajk Imre Cseh a reuşit o clasare merituoasă.

În perioada 24-25 martie, s-a desfăşurat la Braşov prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2018. Ediţia 47 a Tess Rally a adunat la start un număr record de 90 de echipaje, dintre care 70 au concurat în cadrul CNRD. Recunoscut pentru condiţii meteo capricioase oferite an de an, raliul braşovean nu s-a dezminţit nici acum.

În aceste condiţii, etapa braşoveană nu a fost lipsită de peripeţii pentru echipajul susţinut de Borsec, care a avut de depăşit momente dificile, inclusiv un tête-à-queue pe Poiană şi o pană de cauciuc pe Cheia. „Prima etapă a campionatului s-a dovedit a fi, din nou, un veritabil Monte Carlo al României. Pot spune că a fost cel mai greu raliu la care am participat vreodată. Tot timpul aveam impresia că suntem pe varianta greşită de anvelope şi de set-up al suspensiei. Oricum, a fost o etapă din care am învăţat foarte mult, declara Adrian Teslovan la finalul raliului. „Chiar dacă temperaturile au fost sub zero grade sau puţin peste, apa minerală naturală Borsec a fost booster-ul nostru. Eforturile celor doi nu au fost în zadar, iar la finalul celor două zile de competiţie, echipajul susţinut de Borsec şi-a putut admira rezultatul. „Am ocupat locul 1 în clasamentul automobilelor cu două roţi motrice şi locul 1 la clasa 5/6. A fost o etapă extrem de grea, iar noi nu am fost foarte inspiraţi în alegerea anvelopelor şi nici în setup-ul maşinii. Aşa că n-am scăpat de un «tête-à-queue» în treapta a 6-a pe Poiană şi nici de o pană pe Cheia. Aceasta este descrierea pe scurt a evoluţiei noastre. Mulţumim mult partenerilor noştri: UniCredit Leasing, Borsec, Cipi, Defi, Mobil1 prin Star Lubricants, Interflon, Set-Prod Com, Prodia, Pigna, Rock-

Fm, Vice, City Grill, GoPro sinComtrade Distribution şi, nu în ultimul rând, echipei tehnice Omega Motorsport.

În calendar, urmează Transilvania Rally, pe 4-5 mai, la Cluj-Napoca – etapă în calendarul Tour European Rally.

Adaugă un comentariu

Articole similare