Top 6 accidente grave petrecute in Formula 1 (Video)

Formula 1 este un sport periculos si nerecomandat celor slabi de inima.

Pilotii care concureaza aici se supun la o gama variata si mare de riscuri. Am pregatit o lista cu 6 dintre accidentele grave care s-au petrecut de-a lungul istoriei pe circuitele de Formula 1.
6. Ronald Ratzenberger, Imola, 1994

Cuvintele Imola si 1994 trezesc amintiri in mintea oricarui pasionat de Formula 1. Putini stiu ca doar cu o zi inainte de accidentul mortal al lui Ayrton Senna, Ronald Ratzenberger a decedat in calificari. Aripa fata a monopostului sau s-a rupt in virajul Villeneuve, iar masina a fost proiectata direct in zidul de protectie. (n.r. Min 10).

5. Robert Kubica, Montreal, 2007

Polonezul Robert Kubica a fost subiectul unuia dintre cele mai grave accidente ale ultimilor ani. Dupa ce a rupt aripa fata a monopostului, polonezul pierde controlul masinii si loveste zidul de protectie.

4. Jules Bianchi, Suzuka, 2014

Cel mai recent accident grav care s-a petrecut intr-o cursa de Formula 1 a avut loc anul acesta la Suzuka. Jules Bianchi pierde controlul monopostului si se loveste de o macara aflata in apropierea pistei pentru a ridica o alta masina avariata.

3. Felipe Massa, Hungaroring, 2009

Ne intoarcem in timp 5 ani si revedem accidentul lui Felipe Massa din cadrul Marelui Premiu al Ungariei. In timpul calificarilor, o parte metalica din suspensia masinii lui Barrichello a sarit pe casca de protectie a lui Massa. Din fericire, pilotul brazilian a scapat.

2. Niki Lauda, Nurburgring, 1976

Un accident celebru care a dat nastere chiar si unui film a fost cel din 1976 de pe Nurburgring al lui Niki Lauda. Pilotul austriac a lovit monopostul de parapet si a luat foc. Din fericire, acesta a scapat, insa arsurile grave i-au afectat mare parte din zona fetei, dar si caile respiratorii.

1. Ayrton Senna, Imola, 1994

Cel mai grav accident din istoria Formulei 1 a avut loc pe 1 mai 1994, cand pilotul Ayrton Senna a decedat.

https://www.youtube.com/watch?v=PMNnDiVohn0

Via | SportNews Sursa foto: TheTimes