WRC 2016 – Thierry Neuville câștigă Raliul Sardiniei

Echipajul Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul și-a adjudecat cea de-a doua victorie din WRC. Pilotul Hyundai Motorsport câștigă Raliul Sardiniei cu un avans de 24,8 secunde în fața lui Jari-Matti Latvala. Podiumul a fost completat de Sebastien Ogier.

Lupta pentru prima poziție s-a dat pe parcursul întregului eveniment între Neuville și Latvala. Vineri, cei doi au tot făcut schimbul la vârf, dar sâmbătă, Thierry Neuville a mers excelent și a pus un avans considerabil.

Din păcate, Ogier nu a avut o pasă bună și nu a reușit să țină ritmul celor doi. Ba mai mult, poziția acestuia a fost amenințată în dese rânduri de Mads Ostberg și Andreas Mikkelsen. Spre norocul lui Ogier, atât Mikkelsen, cât și Ostberg au abandonat. Un alt abandon demn de menționat este cel al lui Hayden Paddon, pilotul care la finalul lunii aprilie a adus prima victorie din acest sezon pentru Hyundai Motorsport.

La general, Sebastien Ogier conduce cu 132 de puncte, urmat de Dani Sordo cu 68 de puncte și de Andreas Mikkelsen cu 67 de puncte.

Adaugă un comentariu