În 20 de ani, industria auto va fi în faliment! Iată cum vede șeful Mercedes viitorul

Dieter Zetsche, șeful Mercedes, crede că până în 2020 lumea va fi de nerecunoscut, iar industria auto va fi, în cea mai mare parte, în faliment. Zetsche a vorbit, într-un interviu recent, despre transformările din industria auto și rolul tehnologiei în viețile noastre.

Potrivit șefului Mercedes, software-ul va duce la transformarea radicală a celor mai importante ramuri ale industriei, în următorii 5-10 ani. Ca exemplu, Uber, care este un software, nu deține nicio mașină, și totuși este cea mai mare companie de taxi din lume. La fel, AirBNB este cea mai mare companie hotelieră din lume, fără a a avea vreo proprietate imobiliară.

Mai mult, inteligența artificială va schimba complet viețile celor mai mulți dintre noi. Vor dispărea cu totul profesii aflate acum la mare căutare, cum este cea de avocat sau de medic.

În ceea ce privește industria auto, aceasta va fi transformată prin apariția mașinilor autonome disponibile publicului larg, începând de anul viitor.  90% dintre mașinile din orașe vor dispărea, pentru că oamenii nu-și vor mai dori să dețină una. În schimb, vor putea chema o mașină printr-o aplicație de mobil de câte ori au nevoie.

Din această cauză, și orașele se vor transforma. Eliberate de mașini și de parcările aferente, acestea vor avea mai multe parcuri și locuri pentru recreații. Industria asigurărilor auto va dispărea, pentru că mașinile autonome vor avea o rată a accidentelor de 1 la 10 milioane de kilometri, față de 1 la 100.000 km în prezent.

Cele mai multe companii auto vor da, cel mai probabil faliment. Producătorii auto tradiționali, care au o abordare conservatoare, vor fi înlocuiți de companii de software, ca Tesla, Apple sau Google, care își propun să revoluționeze complet automobilul.

De asemenea, automobilele electrice vor deveni omniprezente în 2020. Energia electrică va deveni incredibil de ieftină, fiind în cea mai mare parte furnizată de soare. Iar odată cu scăderea prețului energiei electrice, apa potabilă nu va mai fi o problemă, putând fi obținută ieftin prin desalinizarea apei mărilor.

via | linkedin.com

    gigel says:

    …Alta Baba Vanga….

Adaugă un comentariu