20V20 este viitorul crossover SEAT, ce va fi lansat în serie din 2016

SEAT a prezentat la Geneva 20V20 – conceptul unui crossover de clasă medie, care sugerează și viziunea strategică a mărcii iberice și evoluția stilistică a viitoarelor modele.

Deși numele 20V20, derivat din Vision 2020, ar sugera că mai avem mult de așteptat până vom vedea un SUV/crossover în gama SEAT, se pare că acest concept va evolua într-un model de serie anul viitor. Cu o lungime de 4,66 m – în care este cuprins un ampatament de 2,79 metri – 20V20 este mai mare decât se preconiza inițial, încadrându-se în clasa medie. Garda la sol de 22,8 cm promite și abilități off-road remarcabile, însă doar dacă jantele de 20 de inchi de pe concept vor fi înlocuite cu unele mai omenești.

Seat-20v20-Concept-1

Viitorul model de serie va folosi cel mai probabil platforma MQB a grupului VW, pe care vor fi montate propulsoare TSI și TDI, cuplate la transmisii DSG și la un sistem de tracțiune integrală cu distribuție electronică a cuplului între cele două punți.

Seat-20v20-Concept-2

SEAT a confirmat deja că noul model va fi produs începând din 2016 la uzinele Skoda din Cehia. Încă nu există niciun indiciu privind numele acestuia, însă cel mai probabil nu se va înrudi cu Leon, după modelul versiunii X-PERIENCE. Și pentru că SEAT este o marcă cu pedigree sportiv, nu ar fi exclus să vedem și o versiune Cupra ulterior.

Adaugă un comentariu