3 instrumente utile antreprenorilor, pentru a-și administra mai eficient flota auto

În ultima vreme au apărut câteva modalități accesibile pentru a administra în mod eficient flota auto și care scutesc antreprenorii de o mulțime de timp pierdut.

Automobilele sunt vitale unei afaceri indiferent de dimensiunile sau profilul ei. În puține businessuri activitatea poate fi desfășurată totalmente fără ajutorul unei mașini și chiar dacă vorbim despre un număr redus de autovehiculele, tot e nevoie de o atenție deosebită. Acest efort extra poate veni din partea antreprenorului însuși sau a unui departament însărcinat cu activitățile ce țin de administrarea flotei sau cu întreținerea mașinilor. Iată ce instrumente au la dispoziție pentru a se degreva de sarcinile care țin de automobilele firmei:

  1. Soluția prin care antreprenorii pot lua o mașină, dar scapă de toate activitățile laborioase legate de întreținere

 Înainte să cumpere o mașină, antreprenorii trebuie să știe că au la dispoziție un instrument foarte util în forma leasingului operațional, care îi ajută nu doar să ia o mașină, ci și să se folosească de ea fără grijile care survin din asta. Practic, compania de leasing se ocupă de toate actele, de RCA, de revizii și de schimbarea pieselor, cât și de reparații în cazul în care survine un accident. Mai mult decât atât, cât timp mașina este la reparat, compania oferă un automobil de înlocuire, astfel încât defecțiunea să nu afecteze procesele companiei sau mobilitatea ta.

Leasingul operațional este o soluție mai nou apărută în România, însă tot mai mulți antreprenori se folosesc de ea, deoarece nu este nevoie de avans, ratele sunt fixe, iar toate actele contabile legate de asigurări, achiziții de piese sau reparații sunt prelucrate de către compania de leasing.

  1. Serviciile de monitorizare a flotei sunt de mare ajutor pentru companiile care au mai multe mașini

Monitorizarea flotei poate fi utilă din mai multe perspective. Ea nu are neapărat un rol de verificare, ci de analizare. Cu ajutorul unui sistem de monitorizare a flotei se pot face plățile taxelor de drum, se poate monitoriza și optimiza consumul de carburant, se pot face trasee mai exacte și mai rapide. Serviciile de monitorizare a flotei sunt utile și pentru a analiza comportamentul șoferilor companiei in trafic.

O astfel de soluție este foarte utilă mai ales companilor ce au drept profil transportul de marfă. În cazul lor, o aplicație de monitorizare a flotei se poate traduce în rute mai rapide sau de mai bună calitate (deci și mai puține defecțiuni la nivelul mașinii) dar și într-un consum redus de carburant și în economie de timp.

  1. Managementul externalizat al flotei, o soluție ce merită luată în calcul de către orice antreprenor

Pentru că o flotă auto impune o mulțime de acte și solicită mult timp, tot mai multe companii mici au început să apeleze la servicii de monitorizare a flotei auto. Odată ce sunt externalizate aceste activități, se econimisește foarte mult timp, doarece nu mai există la fel de multe acte și ajută în același timp la optimizarea mai multor procese. Dacă se apelează la o companie externă pentru astfel de servicii, clientul primește date despre monitorizarea stilului de condus, consumul de carburant, siguranța șoferilor, starea de funcționare a vehiculelor, dar și mentenanța acestora.

Oricare dintre aceste soluții este de mare ajutor pentru o companie care se folosește de mai multe autovehicule. Fiecare automobil poate fi personalizat cu pachete speciale, în funcție de specificul și nevoile activității desfășurate. Fie că ai nevoie de un singur automobil sau gestionezi o flotă de autovehicule cu roluri specifice, cert este că aceste instrumente îți pot fi de mare ajutor.

Sursa foto: Shutterstock

Adaugă un comentariu