4 mașini autonome au fost implicate în accidente în ultimele 6 luni

În septembrie, o flotă alcătuită din 50 de mașini autonome a primit autorizație pentru a circula pe străzile din California.

Conform unui raport citat de The Associated Press, patru dintre cele 50 de mașini capabile să șofeze singure au fost implicate în accidente rutiere. Trei dintre acestea aparțin Google, iar una se află sub administrarea Delphi Automotive.

Același raport spune că doar în două dintre cazurile raportate mașinile se aflau în modul autonom. Chiar și așa, reprezentanții celor două companii au declarat că accidentele au avut loc din cauze externe, mașinile autonome sau șoferii acestora neavând nicio vină pentru incidentul provocat. Ba mai mult, toate cele 4 accidente s-au produs la viteze mai mici de 16 km/h.

Așa cum era normal, ambele companii au vrut să minimalizeze importanța evenimentelor, însă orice accident trebuie raportat către Department of Motor Vehicles. Agenția în cauza nu are voie să ofere informații cu privire la vinovat, întrucât legea din California spune că aceste rapoarte sunt confidențiale.

Sursa | AutoBlog

Adaugă un comentariu