7 momente de referință din istoria Toyota

Toyota este una din cele mai cunoscute mărci japoneze de mașini. Cu o istorie de peste 75 de ani, Toyota rămâne un constructor de referință pentru piața asiatică. Iată 10 momente de referință din istoria Toyota:

1. Prima mașină a fost creată de Kiichiro Toyoda în 1935 și s-a numit Toyota Model AA.

2. Toyota deține fabrici în toată lumea. Compania deține fabrici de productie sau asamblare în Japonia, Statele Unite, Australia, Canada, Indonezia, Polonia, Africa de Sud, Turcia, Marea Britanie, Franța, Brazilia, Pakistan, India, Argentina, Republica Ceha, Mexic, Malaezia, Thailanda, China și Venezuela.

3. Inițial, compania s-a numit Toyoda, după numele fondatorului. Risaburo Toyoda i-a schimbat numele în Toyota  pentru a marca separarea muncii fondatorilor de viața casnică, pentru simplificarea pronunției si pentru a aduce noroc noii firme.

4. În timpul războiului din Pacific, compania a produs camioane destinate armatei imperiale.

5. În perioada 1947-1960, Toyota a vândut automobile din clasa mică sub denumirea de Toyopet’. Japonezii au renunțat la acest nume când au intrat pe piața din SUA deoarece în engleză, “pet” înseamnă animal de casă.

6. Toyota Prius este printre puținele mașini care au un consum urban mai scăzut decât nivelul consumului extra-urban.

7. Recordul pentru cea mai vândut model din lume în deține Toyota. Corolla a fost vândut în 32.5 milioane de exemplare, prima generație fiind introdusă în anul 1966.

Toyota Corolla

Adaugă un comentariu