Noua generație Toyota Prius ne lasă cu gurile căscate

Se pare că au apus acele zile când Toyota Prius prioritiza eficiența în schimbul aspectului. Cu debutul celei de-a cincea generații, modelul nipon devine vedeta gamei. 

De această dată, europenii vor primi o singură motorizare plug-in hybrid, care este implementată pe platforma TNGA-C. De partea termică se va ocupa un propulsor de doi litri cu 151 CP, în timp ce rolul electric este preluat de un motor cu 163 CP. Totalul sistemului se ridică la 223 CP, iar acumulatorul are o capacitate de 13,6 kWh. Din păcate, niponii nu au precizat deocamdată cifrele de autonomie pur electrică, însă mașina dispune de un sistem de panouri solare, care generează suficientă energie electrică pentru un parcurs anual de până la 1.250 km.

A cincea generație are o amprentă ceva mai redusă față de modelul anterior. Este mai scurtă cu 46 de milimetri, mai scundă cu 50 de milimetri, însă este mai lată cu 22 de milimetri, în timp ce ampatamentul a fost extins cu cinci centimetri.

Designul complet nou este complimentat de un set de jante de 19 inchi încă din echiparea standard. De asemenea, tot în standard vin și farurile cu tehnologie LED, dar și stopurile din spate, care sunt unite printr-o bandă luminoasă.

De asemenea, interiorul este cel puțin la fel de impresionant, avem un instrumenar de bord amplasat în partea superioară a planșei de bord, care va fi privit de șofer peste volan, în timp ce partea din mijloc este ocupată de o tabletă cu diagonala de 12,3 inchi. Interesant este și sistemul de iluminare ambientală, parte a sa care se regăsește pe întreaga lungime a planșei de bord, lumină care are rol și de sistem de avertizare al șoferului.

Debutul oficial al noului model este programat pentru prima parte a anului viitor.

Adaugă un comentariu