A apărut aplicația care îți arată cât de aglomerate sunt punctele vamale

Ministrul Afacerilor Interne a pus la dispoziția cetățenilor un site și o aplicație cu ajutorul cărora doritorii pot găsi informații despre aglomerația de la punctele de frontieră.

Șoferii români care se pregătesc să intre sau să iasă din țară au la dispoziție o aplicație care indică timpii medii de aşteptare la ieşirea şi intrarea în România pentru toate punctele vamale de la graniţele cu Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Moldova.

Astfel, conducătorii auto pot alege din timp să părăsească România printr-un punct vamal mai puţin aglomerat. Aplicaţia este disponibilă AICI!

Pe lângă aplicație, pe site-ul politiei de frontieră (www.politiadefrontiera.ro/medie-timpi/) pot fi găsite informatii în timp real cu privire la situatia de la punctele de trecere a frontierei, actualizate din 2 in 2 ore sau chiar mai des.

Aglomerația de la vămi, în cifre

În week-end-ul 19-20 decembrie, traficul de la punctele de trecere a frontierei a fost aproape dublu. În cifre, 426.000 de persoane au trecut frontiera României, dintre care 287.000 au intrat în țara. Într-un week-end normal, vămile sunt tranzitate de 225.000 de persoane.

Foto: glasul.md

Adaugă un comentariu

Articole similare