S-a bucurat că a luat permisul până s-a aruncat cu mașina în râu (VIDEO)

Un tânăr șofer începător se bucura împreună cu prietenii de reușita la examenul de conducere. În câteva secunde, mașina pe care o conducea lua apă.

Citește și:

Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru Mario Iorgulescu

Accident mortal provocat de un taximetrist în Brașov (VIDEO)

La un pas de moarte pe un drum din zona Sibiului! A avut noroc acest şofer? (Video)

Cum a reuşit acest şofer de BMW să rupă maşina în două şi să iasă singur din epavă!?!

Şoferul român al unui TIR nu a strâns bine prezoanele. Pentru ce a urmat a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

Interzicerea folosirii telefonului în timpul condusului are o motivație demonstrată științific, până la urmă: te distrage de la alte activități, iar asta te face neatent și, implicit, periculos pentru tine ș cei din jur. Acest risc este cu atât mai mare cu cât experiența în spatele volanului este mică — sigur, asta nu înseamnă că șoferii mai experimentați ar trebui să nu țină cont de această regulă.

Un exemplu recent este cazul tânărului din China care a reușit să se arunce cu mașina într-un râu la nici un sfert de oră după ce a trecut examenul de conducere. „În timp ce conduceam, am încercat să iau telefonul și să citesc câteva mesaje’, a declarat șoferul începător după incident.

Mesajele erau de la prietenii săi, care fuseseră anunțați de reușita tânărului și îi transmiteau felicitările de rigoare. Imediat după ce a virat pe un pod, acesta s-a speriat de doi pietoni care se aflau în fața sa și a făcut o manevră bruscă de eschivă, fix în râul pe lângă peste care trecea. „Din fericire, mașina a mai plutit o perioadă. Nu am putut să deschid ușa șoferului, așa că a trebuit să forțez ușa din partea cealaltă. Altfel, poate nici nu aș mai fi putut să ies.’

În urma incidentului, tânărul și-a dislocat umărul. În China — scrie The Sun — folosirea telefonului se pedepsește cu o amendă de 200 de yuani, echivalentul a 123 de lei.

Adaugă un comentariu