Accizele la carburanți cresc cu 0,16 lei pe litru. Benzinarii au majorat prețul la pompă

Accizele la carburanți se majorează, începând de vineri, cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii de combustibil, respectiv benzină cu plumb, fără plumb și motorină.

Prima zi de aplicare a supraaccizei la carburanți a dus la scumpirea benzinei și motorinei, prețul combustibililor crescând în medie cu 16 bani pe litru, după ce în ultima lună, de când a fost anunțat proiectul, s-au mai scumpit o dată, informează Libertatea.ro

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a anunțat, la finele lunii august, că accizele la combustibil vor crește în două etape, de la 15 septembrie și de la 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litrul de combustibil. Acesta a spus că măsura va fi luată în etape, pentru a nu produce un șoc la nivelul consumului care poate genera creșteri de preț.

Care este prețul litrului de benzină sau motorină înainte de taxe

“Această măsură se produce în etape pentru a nu produce un șoc la nivelul consumului, șoc care poate genera creșteri de preț, ar urma scăderi de consum și poate afecta bugetul de stat, având încasări mai mici la bugetul de stat și nu se mai atinge un obiectiv”, a afirmat Ionuț Mișa în data de 30 august.

Premierul Mihai Tudose declara în august  că supraacciza la carburanţi se va implementa din toamnă, în prezent fiind duse negocieri cu producătorii din domeniu, reiterând posibilitatea ca, dacă preţurile la pompă vor creşte, Guvernul să decidă majorarea revedenţelor.

‘Supraacciza la carburanţi va fi o decizie implementată în toamna aceasta, dar încă se negociază cu producătorii. (…) Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxă de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătăţire, iar atunci a fost scoasă pentru a uşura povara fiscală pe cetăţeni şi dacă tot nu s-a uşurat, să o punem la loc, că măcar din banii ăia facem un spital. Nu am scos-o ca să se îmbogăţească distribuitorii’, a declarat premierul Mihai Tudose.

Top 10 țări cu cea mai ieftină benzină

Toți șoferii trebuie să știe asta! Cum se conduce corect o mașină!

Dacia Duster – primele poze cu interiorul!

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

Adaugă un comentariu