Acțiunile Renault au scăzut cu 20%. Francezii sunt investigați pentru fraudă – Update: francezii dezmint zvonurile

Update: Renault a ieșit la rampă cu un comunicat de presă oficial în care dezminte zvonurile cu privire la fraudarea testelor de emisii. Aceștia spun că în urma perchezițiilor realizate în diverse centre de lucru, agenții nu au descoperit dovezi incriminatoare cu privire la existența unui dispozitiv asemănător cu cel folosit de Volkswagen pentru a trece testele de emisii. 

————

14.01.2016

Acțiunile Renault au scăzut astăzi, 14 ianuarie, cu 20% după ce s-a aflat că o parte dintre sediile companiei au fost percheziționate săptămâna trecută.

Un sindicalist a confirmat acest lucru, iar diverse surse spun că ar fi vorba de posibile fraude asemănătoare cu cele realizate de Volkswagen. Principalele țințe ale anchetatorilor au fost zonele care conțin unitățile de control ale motoarelor.

“Agenții de la direcția anti-fraundă au intervenit joia trecută în diverse locații ale Renault.Au luat PC-urile câtorva directori din Lardy, centrul tehnic Guyancourt, facilitatea Plessis-Robinson și sediul central de la Boulogne-Billancourt”, notează sindicatul CGT Renault.

Reuters spune că aceasta este cea mai grea zi pentru acțiunile Renault din ultimii 21 de ani. Oficialii Renault și ministrul de Finanțe al Franței au refuzat să comenteze.

Articol în curs de actualizare.

Via | TheTelegraph

Adaugă un comentariu