Aeroportul “Henri Coandă” ar putea fi legat de București prin metrou sau printr-o linie de cale ferată

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, duminică, la dezbaterile asupra bugetului, că se fac studii privind modul în care va fi legată Capitala de Aeroportul “Henri Coandă”. Dacă la început se vorbea despre o magistrală de metrou care să lege Capitala de aeroport, acum oficialii se gândesc serios la o linie de cale ferată.

După cum probabil știți, în prezent există o astfel de linie. Trenurile cunoscute sub denumirea de Henri Conadă Expres pleacă din Gara de Nord doar că se opresc la aproximativ 3 kilometri de aeroport. De aici, călătorii sunt preluați de autobuze și transportați până la Terminalul Plecări. Și viceversa.

Citește și: România are cea mai slabă infrastructură din Uniunea Europeană

Dar ministrul Transporturilor spune că trebuie găsită soluția optimă pe termen lung pentru ca investiția să nu fie ulterior abandaonată. Pentru a scoate și mai mult în evidență, ministrul a dat exemplul stadioanele de fotbal construite în Brazilia.

“Nu vrem să facem investiţii de genul elefanţilor albi. Ştiţi cum a fost în Brazilia cu stadioanele de fotbal construite pentru campionatul mondial de fotbal, apoi abandonate şi devenite loc de joacă pentru maimuţe”, a declarat Dan Costescu.

Via | Mediafax