Ai pus motorină în loc de benzină sau invers? Iată ce trebuie să faci!

Stresul, neatenția sau prostia pot face de multe ori ca șoferii să pună din greșeală alt combustibil. Iată ce trebuie să faci dacă pui motorină, deși mașina ta e pe benzină. Sau, invers.

Benzină în loc de motorină

Dacă aţi turnat benzină în loc de motorină e grav. Motorina nu este la fel de inflamabilă ca benzina și nu va exista suficientă compresie pentru a aprinde benzina. Motorul nu va porni sau dacă totuși o va face va scoate zgomote ciudate. Dacă se merge așa, motorul automobilului poate ceda în scurt timp.

Trebuie sunat de urgență un mecanic care să ridice mașina din benzinărie și să o ducă la service pe platformă. În acest caz, mecanicii vor schimba filtrul de motorină, al cărui preţ mediu este de 150 de lei și vor curăța injectoarele.

Motorină în loc de benzină

Dacă aţi turnat motorină în loc de benzină e la fel de grav. Cu toate acestea, efectele utilizării motorinei în locul benzinei sunt mai puţin grave decât în primul caz. Procedurile sunt aceleași și trebuie chemată o mașină de tractare. Ulterior, mecanicii scot combustibilul din rezervor, se schimbă filtrul de benzină şi se curăţă sistemul de alimentare. În anumite cazuri, se pot infunda injectoarele, iar motorina arsă se poate depune pe motor.

Articole similare