O romanca de 14 ani concureaza in competitiile de monoposturi!

La doar 14 ani, Alexandra Marinescu este prima romanca participanta in cursele de monoposturi.

Alexandra Marinescu (14 ani) a incheiat cu bine primul test cu un monopost de Formula 4 pe circuitul de la Brands Hatch. Romanca a participat la o sesiune de teste cu echipa britanica Virtuosi Racing, acest test fiind parte din programul de pregatire pentru sezonul 2015.

Testele de la Brands Hatch s-au desfasurat la temperaturi de pana la 10 grade Celsius si in conditii de aderenta scazuta. Pentru Alexandra Marinescu, a fost prima experienta pe circuitul britanic, dar chiar si asa perioada de acomodare a fost una foarte scurta, iar in final a reusit sa stabileasca timpi pe tur similari cu cei ai pilotilor britanici care au mai concurat pe aceasta pista.

Testul de la Brands Hatch face parte din programul de pregatire pentru sezonul 2015, sezon in care Alexandra Marinescu va concura in Formula 4 fie in MSA Formula Championship in Marea Britanie, fie in Formula 4 ADAC in Germania. Din 2015, Formula 4 va respecta aceleasi reguli stabilite de FIA si va fi organizata ca si competitie nationala, dar care beneficiaza de sustinerea Federatiei Internationale. Monoposturile vor fi identice in fiecare competitie, cu motoare care dezvolta pana in 160 CP.

Imediat dupa testul din Marea Britanie, Alexandra Marinescu a semnat si un contract cu agentia de management sportiv F1, care se va ocupa in continuare de cariera sportiva.

Adaugă un comentariu