Alianţa Renault-Nissan va produce autovehicule electrice în China

Alianța Renault-Nissan a anunțat înființarea unei noi societăți mixte cu producătorul auto chinez Dongfeng Motor Group Co. pentru a dezvolta și comercializa autovehicule electrice pe piața chineză.

Renault SA și Nissan Motor Co. vor deține fiecare 25% din acțiunile noului joint venture, urmând ca restul de 50% să fie deținute de Dongfeng Motor Group Co., a informat alianța auto într-un comunicat de presă. Partenerii vor concepe un nou vehicul electric bazat pe o platformă de SUV, iar acesta ar urma să intre în producție în anul 2019 la uzina Dongfeng de la Shiyan, provincia Hubei, din centrul Chinei.

“Suntem încrezători în capacitatea noastră de a răspunde așteptărilor clienților chinezi și de a ne consolida poziția de lider mondial în segmentul vehiculelor electrice”, a declarat președintele director general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Renault a mai cumpărat şi 49% din divizia LCV a Brilliance China Automotive Holdings (CBA), producătorul auto francez obţinând astfel o poziţie importantă pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Alianţa Renault-Nissan a raportat pentru anul 2016 economii de cinci miliarde de euro, în creştere cu 16% faţă de sinergiile în valoare de 4,3 miliarde euro realizate în 2015, se arată într-un comunicat de presă al grupului francez Renault.

Adaugă un comentariu