Nu numai bavarezii pun artă pe mașini, ci și francezii. Alpine A110 Sastruga by Obvious o demonstrează cristalin

În momentul de față, berlineta Alpine A110 Sastruga este expusă în cadrul salonului de artă contemporană Art Paris 2022 care are loc la Grand Palais Éphémère. Cei care doresc să o vadă cu ochii proprii ar trebui să treacă pe acolo până duminică, 10 aprilie.

Părerea noastră: foarte reușită interpretare plastică a temei sugerate prin însăși denumirea Alpine. Chiar ne mirăm că așa ceva nu s-a întâmplat mai demult de-a lungul istoriei de aproximativ șase decenii a mărcii franceze. Personalizarea mașinii este semnată de colectivul de artiști intitulat Obvious.

Alpine A110 Sastruga vrea să ne convingă că tot cee ace ține de creație, atât în plan tehnic, cât și în plan artisitic, poate fi făcut să se materializeze sub forme armonioase. Marca Alpine și-a edificat legenda prin inovație tehnică pusă în slujba performanței și emoției. Obvious s-a inspirat din valoroasa moștenire sportivă a mărcii pentru a inventa și a crea o piesă unică, gata să ia startul într-o cursă imaginară, ceva ca o sinteză a tuturor eforturilor competiționale în care a izbândit Alpine.

Pe caroseria emblematicei berlinete A110 Alpine se poate vedea o grafică sugestivă pentru ambianța marilor altitudini montane. Aceasta a fost geenrată prin implicarea inteligenței artificiale. Designul respective a fost inspirat de fenomenul „sastrugi’, în urma căruia zăpada erodată de vânt trasează ondulații reliefate pe sol. Acest fenomen poate fi privit ca un ecou al ADN-ului Alpine și a fost luat ca bază creativă a acestui proiect. Pe spatele lui A110 se află o formulă matematică, semnătura artiștilor, care simbolizează algoritmul cu care colectivul Obvious a lucrat pentru a genera peisajul alpin imaginar.

Adaugă un comentariu

Articole similare