Sărbătoare pentru Aston Martin: Vanquish împlinește 20 de ani

De fapt, istoria lui Aston Martin Vanquish datează încă din 1998, atunci când producătorul britanic a prezentat conceptul Project Vantage. Interesant este că, inițial, oficialii companiei nu aveau de gând să ofere o versiune de serie a acestui model.

Totuși, conceptul Project Vantage a primit un feedback atât de pozitiv, încăt Aston Martin a decis că este momentul să-l ofere și publicului. În final, versiunea de serie respecta designul conceptului, existând diferențe doar la partea din spate, oglinzi și proiectoare față. De asemenea, interiorul era complet diferit.

Fascinantă este și povestea motorului V12 care și-a găsit locul sub capota lungă a lui Vanquish. În esență, propulsorul V12 de șase litri a fost conceput alături de specialiștii de la Ford Advanced Vehicle Technology și este format din două motoare V6 unite (de origine Ford).

Aston Martin Vanquish a debutat în 2001 la Salonul Auto de la Geneva și beneficia de o transmisie automată cu padele, inspirată din Formula 1. Cel mai puternic Vanquish a fost S și venea cu 520 CP, iar viteza maximă era de 321 km/h. În total, fabrica din Newport Pagnell a produs 2.589 de unități Aston Martin Vanquish.

Modelul a putut fi văzut și pe marele ecran în seria de filme James Bond. A fost vedeta filmului Die Another Day, unde era condus de Pierce Brosnan.

Adaugă un comentariu