Meserii de care nu știai că există: mirositor profesionist la Audi (VIDEO)

Mirosul de mașină nouă este o adevărată știință, iar Audi o stăpânește de mai bine de 35 de ani. Iată echipa care se asigură că un Audi miroase bine.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Simțul mirosului este suficient de puternic și de important în viața noastră încât reușim chiar să ne creăm memorii bazate doar pe asta. În plus, impactul pe care mirosul îl poate avea asupra stării noastre de bine este mare: probabil că ți s-a întâmplat măcar o dată în viața asta să ieși dintr-o incintă pentru că nu mai suportai mirosul.

Audi înțelege importanța mirosului, așa că nicio mașină nouă nu ajunge pe linia de producție până nu trece pe sub nasurile mirositorilor săi profesioniști. Da, ai citit bine, există o echipă care se ocupă special doar de asta.

Și nu este vorba despre un departament nou înființat: echipa de mirositori există în cadrul Audi încă din 1985. Și își fac munca cu maximum de seriozitate, după cum chimistul Lüßmann-Geiger — șeful echipei încă din 2000 — explică: „Dacă clientul este iritat de miros, nu va mai putea să perceapă corect celelalte proprietăți de confort ale vehiculului. Este prea iritat de stresul creat de acest miros.’

Echipa de cinci mirositori profesioniști de la Audi analizează peste 500 de componente ale mașinii, iar uneori primesc chiar și mașini deja vândute, pentru a se asigura că nu există scăpări, adică mirosuri care apar ulterior în habitaclu. Scopul acestei echipe este să creeze un miros de mașină nouă cu cât mai mic impact asupra nasului tău.

Iată-i aici la treabă, mirosind noul A1.

Adaugă un comentariu