Audi e-tron Concept de America

Audi a prezentat la Detroit un concept hibrid compact si sport. Conceptul cantareste 1.350 kg si poate transporta doua persoane.

Desenul caroseriei din plastic ramforsat cu fibra, iese in evidenta prin partea frontala cu grila trapezoidala si farurile inteligente cu LED.

Caroseria ASF (Audi Space Frame) si dimensiuni, Audi e-tron Concept masoara 3.93 metri in lungime, 1.78 metri in latime si are o inaltime de 1.22 metri. Ampatamentul conceptului este de 2.43 metri. Sasiul masinii dispune de punti cu elemente construite din aluminiu si directie electromecanica.

La interior, intalnim o plansa de bord slim, al carei desen dispune de forme fluide si cat mai putine butoane. Pentru treptele de viteza, conceptul ofera un selector cu trei pozitii. Audi e-tron Concept dispune de un ecran central si functia MMI care poate fi controlata prin intermediul unui scroll pad.

Audi e-tron Concept este propulsat hibrid, prin intermediul a doua motoare electrice, care impreuna dezvolta 204 CP si 2.650 Nm. Motoarele electrice beneficiaza fiecare de sistem de racire si transmit puterea catre puntea spate, independent pentru ambele roti, exact ca in cazul unui diferential cu alunecare limitat.

Bateriile Li-Ion de 45 kW au fost pozitionate intre scaunele pasagerilor si puntea spate si asigura o autonomie de pana la 250 kilometri. Impreuna cu covertorul si electronica, acumulatorii cantaresc 399 kilograme. Bateriile complet goale pot fi incarcate in aproximativ 11 ore, sau in doua ore, utilizand retea de 400 volti.

Audi e-tron Concept dispune de sistem de recuperare a energiei la franare si accelereaza pana la 100 km/h in 5,9 secunde, iar repriza de la 60 la 120 km/h se realizeaza in 5,1 secunde. Viteza maxima a conceptului este de 200 km/h.

Adaugă un comentariu