Audi Prologue Avant: Probabil cel mai luxos break prezentat la Geneva

Uluitorul concept Audi Prologue Avant, care prefigurează viitoarele modele de lux ale producătorului german, a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015.

Audi Prologue Avant (4)

Deși formele zonei posterioare fac o trimitere subtilă către actualul Audi A6 Avant, silueta joasă a plafonului și montanții C înclinați se rup de stilul actual al mărcii din Ingolstadt. Acest studiu de design este o dovadă clară că Audi pășește pe noi frontiere stilistice în ceea ce privește formele viitoarelor modele Avant, care vor pune mai mult accentul pe stil, chiar dacă asta înseamnă o reducere a volumului util pentru bagaje. Rețeta nu este nouă, Mercedes-Benz implementând-o cu succes în realizarea modelelor CLA și CLS Shooting Brake.

Audi Prologue Avant (1)

Zonta frontală a noului prototip este preluată de la conceptul Prologue pe care Audi l-a prezentat în luna noiembrie a anului trecul în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Elementul stilistic dominant este noua grilă „Single Frame’ care se întinde mai mult pe lățimea mașinii, fiind încadrată de cele două faruri LASER cu profil îngust.

Audi Prologue Avant (2)

Puterea lui Audi Prologue Avant vine de la un V6 diesel de 3,0 litri, care lucrează împreună cu două motoare electrice, pentru a oferi un total de 455 CP și 750 Nm către toate cele patru roți. Performanțele sunt pe măsură, conceptul fiind capabil să atingă 100 km/h în doar 5,1 secunde și poate rula cu viteze de  până la 250 km/h. Sistemul de propulsie hibrid are și un mod de funcționare exclusiv electric, cu o autonomie maximă de 55 km.

via autoexpress

Adaugă un comentariu