Audi recheamă în service peste 500 de unități Q5. Ce problemă au SUV-urile din România

572 de unități Audi Q5 de pe șoselele României trebuie să revină în service cât de curând, potrivit ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor). Se pare că anumite componente ale caroseriei au fost montate necorespunzător și există riscul ca acestea să se desprindă.

Porsche România a înaintat un formular pentru notificarea produselor periculoase către ANPC, în care anunță că 572 de autovehicule Audi Q5 din România trebuie rechemate în service. Problema vizează măștile pasajelor de roată: „La autovehiculele Audi Q5 dintr-un anumit interval de fabricație, măștile pasajelor de roată nu sunt fixate complet și în acest caz, în timp, s-ar putea desprinde’, se arată în notificare.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Din fericire, niciun accident nu a fost înregistrat în România ca urmare a acestei erori. Remedierea este una simplă, constând în montarea unor elemente suplimentare de fixare în zona măștilor pasajelor de roată. În total, intervenția durează aproximativ o oră.

În perioada imediat următoare, dealerii vor trimite posesorilor de Audi Q5 scrisori de rechemare în service, pentru a stabili o programare.

România nu este singura țară în care au ajuns SUV-uri cu această problemă. Audi a rechemat în America de Nord alte 126.175 unități Q5 și SQ5, în cazul cărora a fost depistat același defect.

 

Sursa: ANPC

Adaugă un comentariu