BMW 530e iPerformance – încărcare wireless este mai avantajoasă decât una convențională. În curând, în producția de serie!

Încă nu ne-am obișnuit bine cu ideea dispozitivului de încărcare wireless pentru smartphone, dotare care a devenit disponibilă la unele automobile, și iată că BMW aplică ideea la cu totul altă scară: încărcarea wireless a pachetului de baterii cu care este echipat noul model cu propulsie de tip plug-in hybrid BMW 530e iPerformance.

Cel mai probabil începând din 2018, producătorul bavarez va propune opțional un banc exterior cu alimentare la rețeaua electrică destinat funcției respective. Prorotipul acestuia a fost deja prezentat oficial. Parcarea mașinii deasupra acestui banc este condiția necesară pentru realizarea alimentării wireless. În cazul unui BMW 530e iPerformance, timpul de încărcare completă ajunge la trei ore și jumătate.

Posesorul automobilului are acces la infomații pivind inițializarea și evoluția procesului de încărcare prin intermediul display-ului de la bord. Tehnologia încărcării wireless este de mare importanță pentru evoluția automobilelor electrice deoarece ar putea determina renunțarea la cabluril și ștecehere de încărcare cu care sunt dotate astăzi multe mașini de tip plug-in hybrid, ceea ce ar duce la creșterea confortului de utilizare.

Adaugă un comentariu