Autostrada Pitești – Sibiu – Autoritățile europene spun că traseul nu este fezabil

În urmă cu puțin timp, autoritățile au anunțat traseul autostrăzii Pitești – Sibiu. Doar că există o mică problemă. Inginerii organismului de consultanță Jaspers, angajat de România pentru asistență tehnică la realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu, spun că soluția găsită nu este fezabilă din punct de vedere tehnic.

‘Vă atragem atenția că pe baza secțiunilor furnizate de dvs soluțiile apar că nu sunt tehnic fezabile după cum au fost propuse. Par a ignora existența DJ 703M între km 49 + 850 (kilometrul 49 plus 850 de metri – n.red.) și km 50 +350 între râul Băiași și versantul vestic al văii. Aceasta înseamnă că sprijinul podului este amplasat direct pe șoseaua existentă. Aceast soluție nu este fezabilă din punct de vedere al construcției viitoare, operării și accesibilității’, spun inginerii Jaspers într-un document obținut de Digi24.

Dar aceasta nu este singura problemă. Jaspers menționează că într-o altă zonă, piciorul unui pod ar urma să fie amplasat în albia râului Băiașu.

‘Lucrările de fundație pică pe cursul râului Băiașu sau în imediata vecinătate a acestuia. Râul este predispus la inundații și curențu puternici primăvara și în timpul furtunilor fapt care nu ar fi acceptabil pentru autoritățile responsabile cu apele’, spun oficialii Jasepers.

Adaugă un comentariu